Vete och Gluten
intolerans test

Fysiska reaktioner på vissa livsmedel är vanliga, men de flesta orsakas av en matintolerans snarare än en matallergi. En matintolerans kan orsaka några av samma tecken och symptom som en matallergi, så människor förvirrar ofta de två.
En sann matallergi orsakar en immunreaktion som påverkar många organ i kroppen. Det kan orsaka en rad symptom. I vissa fall kan en allergisk matreaktion vara svår eller livshotande.Däremot är matintoleranssymptom i allmänhet mindre allvarlig och är ofta begränsad till matsmältningsbesvär.

Test för känslighet eller intolerans till gluten och vete, samt vissa sädesslag, inklusive havre, råg och korn som även innehåller gluten. Gluten är proteinsubstansen i spannmål som vissa människor tycks har svårt att smälta. I extrema fall kan detta orsaka celiaki och din läkare kan göra ytterligare test för att bekräfta detta. Men många människor verker har svårt att smälta mat som innehåller vete/gluten problem som kan leda till symtom som uppblåsthet och IBS, eksem, diarré, förstoppning, trötthet och viktfluktuationer. Vi testar på alla dessa så att du kan se om denna matgrupp behöver undvikas.

Gluten och GMO

Gluten är en naturlig substans som finns i de flesta korn, men glutenfria livsmedel är genetiskt modifierade. Detta kan innebära att en känslighet för genetiskt modifierade livsmedel också kan presentera ett problem och det är därför troligen bäst att undvika alla korn om en känslighet för gluten har identifierats.

Ibland kan bröd vara svårt att smälta och kan väl inte bero på något vet- / glutenproblem, det är bara konsistensen av brödet som kan orsaka uppblåsthet och obehag.

Jäst
När jäst anges på ett vete / glutentest betyder det normalt att man undviker bröd och all mat som innehåller jäst, inklusive livsmedel som frukt / juice, alkohol (öl, lager), godis och raffinerade socker eftersom dessa livsmedel fungerar som triggare för jästaktiviteter. Det kan vara till hjälp att ta en god probiotisk kapsel i 3 månader för att hjälpa till att stabilisera tarmfloran och stödja immunsystemet.

alergi_intolerans_right

Vete och Gluten
Intolerans Test

Allt som behövs för att utföra testet är några hårstrån, 1-3cm långa. Om hårstrån ej finns att tillgå så går det bra med en bit av en fingernagel. Hår kan även vara färgat då färgen ej påverkar testresultatet.

alergi_intolerans_left

hur fungerar det

inspirerande. kreativ. funktionell.

Steg 1

home-icon-01-49beaa

Välj ur vårt sortiment av tester för att passa dina behov och beställ det online.

Steg 2

home-icon-02-49beaa

Vi kommer att skicka dig ett testformulär för att slutföra och skicka tillbaka.

Steg 3

home-icon-03-49beaa

Ta ett hårprov och posta tillbaka det, enligt instruktionerna på testformuläret.

Steg 4

home-icon-04-49beaa

Få din omfattande testrapport via e-post inom 7 arbetsdagar.

Resultaten är baserade på en medicinsk avsökningsanordning med CE-klassificering 11a enligt ISO EN 13485, bilaga V och förvaltas av en fullt erfaren och kvalificerad näringsexpert. Testet använder den senaste tekniken tillgänglig och är helt automatisk, vi kan inte ändra eller påverka resultatet av dina resultat. Det är viktigt att komma ihåg att INTE alla har matkänslighet men dessa skanningar visar de livsmedel som du är mest känsliga för eller en trend som indikerar att du borde undvika vissa typer av livsmedel.

Kontakta oss

Vi är inte inne just nu. Men du kan skicka oss ett mail och vi återkommer tillbaka till dig, så snart som möjligt.

Kan inte läsa? Ändra text captcha txt
0